Какво се случи: Спартак спечели за първи път в НБЛ през 2018/2019. Пред препълнените трибуни на своята зала “Балканстрой” тимът на Александър Дяковски се наложи над Ямбол с 85:74 след продължение в мач от 3 кръг в мъжкия ни елит. 

Най-добри: За победителите над всички бе Николай Маринов с 20 точки. Константин Коев и Николай Върбанов добавиха по 17, като първият овладя и 10 борби. Цветослав Острев се отчете с 12 точки, 7 борби и 8 асистенции.

Айзея Уилямс бе резултатен за Ямбол с 20 точки. Александър Матушев остана с 19. 

Повратна точка: Плевенчани започнаха по-съсредоточено и след 10 минути игра на таблото вече пишеше 13:10 в тяхна полза. През втория период гостите заложиха на стрелба от разстояние, което ги държеше в двубоя за 34:39. Спартак стартира третата четвърт със серия от 11-0, дело на Николай Маринов и Николай Върбанов, което му донесе двуцифрена преднина. Успешен наказателен удар на Стоян Петков фиксира 54:62 след 30 минути.

През последната част ямболии се вдигнаха на щурм и чрез Александър Матушев обърнаха за 68:67. Тройка на Николай Маринов даде ново лидерство на плевенчани за 70:68. Айзея Уилямс пък донесе равенство, след като вкара за 70:70. Николай Върбанов бе точен на два пъти от фаул линията за 72:70 за Спартак 6.8 секунди преди сирената. Уилямс стори същото и прати мача в продължение след 72:72. В допълнителните 5 минути Спартак взе своето с крайното 85:74.

И още: Преди началото на срещата президентът на родната федерация Георги Глушков и легендата на Спартак – Цветан Антов връчиха плакет на дългогодишния състезател и треньор на плевенския клуб Илия Мирков по случай 70-тата му годишнина.

За доброто настроение на публиката по време на паузите сe грижeха момчетата от група DMS, а топката за двубоя бе изнесена от няколко дечица от школата на плевенския клуб. 

Какво предстои: На 27 октомври Спартак Плевен гостува на Черно море Тича, а Ямбол почива в следващия кръг.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЯМБОЛ