Баскетболистите на Академик Бултекс 99 проведоха снощи официалната си тренировка в зала "Рамазан Няла" в албански адриатически Драч. Тази вечер от 20.00 ч. пловдивският тим ще излезе срещу дебютиращия в надпреварата Теута в мач от 1 кръг на Балканската лига.

Домакините разполагат с добър състав, който миналата седмица разгроми Влазня със 101:46 в двубой от местния шампионат. Техният наставник също е сърбин - Слободан Нинич, а в отбора има няколко американци - 208-сантиметровите Кайл Майер, гардът Си Джей Уилсън и Ерик Коупс.

Мачът ще бъде дебютен в Балканската лига и за новия наставник на Академик Бултекс 99 Дарко Костич. Той ще разчита на Васил Бачев и Дайшон Найт, като ще се опита да внесе и стабилност в защитен план, както и някои тактически изненади.

Официалната тренировка в Драч снощи доста изпоти баскетболистите на Академик, а залата, която е с капацитет за малко над 1000 зрители, не е в най-доброто си състояние. Днес за тях предстои отпускаща разходка във втория по големина град в Албания, а след това треньорският щаб ще проведе видео разбор на противника.

Източник и снимка: Bnr.bg

СЛЕД 13 ЧАСА ПЪТ АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 СТИГНА ДО ДРАЧ