Голдън Стейт отпразнува в стил награждаването си преди началото на първия си двубой в НБА от 2018/2019 срещу Оклахома. Комисарят на лигата Адам Силвър връчи шампионските пръстени на играчите, треньорите и собствениците на Уориърс Джо Лайкъб и Питър Губър. Те бяха поставени на специална маса в средата на терена в “Оракъл Арена”.

 

Миналата година беше едно невероятно пътешествие и сега заслужаваме да празнуваме”, заяви лидерът на Голдън Стейт Стеф Къри, който въведе в залата дългогодишният мениджър Ерик Хоузън, открил шампионския банер на тима за 2017/2018.

Изработката на пръстените пък е уникална, като всеки един от тях е украсен с по 74 сапфира в синьо, които символизират броя на победите на Голдън Стейт през миналия сезон. Другата им страна е в бяло, допълнена от същия брой диаманти. Мотото на Уориърс “Силата е в числата” също присъства.

В тази сграда има един специален човек като Стеф Къри. Замислих се за нощта, в която Джо Лейкъб е решил да купи този отбор, но едва ли и той си е представял, че ще стигне дотук. Чикаго беше на Майкъл Джордан, но покрай него имаше играчи като Денис Родман, Скоти Пипън, Хорас Грант, Тони Кукоч. При нас е същото. Освен Стеф, имаме и баскетболисти като Дреймънд Грийн, Клей Томпсън и Кевин Дюрант. Всичко това е уникално наистина”, сподели треньорът на Голдън Стейт Стив Кър.

Имаше много различни стъпки, които ни доведоха до тази нощ. Всеки си мисли, че е готов за всичко, но в края на деня се оказва, че всичко е различно. Наистина това е много емоционален момент”, допълни Дреймънд Грийн.

Вижте сами: