Какво се случи: Кошмарното начало на сезона в Евролигата и загубата с 20 точки от ЦСКА Москва застигна Барселона и във втория двубой на тима за 2018/2019 в най-силния клубен турнир на континента. И, ако срещу руския шампион имаше обяснение, то тази вечер резилът на каталунците срещу новакът в надпреварата Гран Канария бе пълен. Краен резултат: 86:87. 

Най-добри: Кристофър Еванс наниза 19 точки за щастливата развръзка на дебютанта сред каймака в европейския баскетбол. Келвин Хана го последва с 14, а с по 13 се включиха Ким Тили и Ди Джей Страубъри. От другата страна, Кайл Курич отговори с 24 точки за бившия тим на Александър Везенков. 

Повратна точка: Амбициозната лятна селекция на Светислав Пешич изглеждаше като фаворит в двубоя само във встъпителните му минути. Двуцифрената преднина на Барса бе стопена още на полувремето. А развръзката остана неясна до последните 3 секунди. Крехкият аванс на Гран Канария бе фиксиран от линията за изпълнение на наказателни удари. Сръбският наставник на “блаугранас” поиска таймаут, но Кевин Пангос пропусна със сирената и това бе всичко. 

Какво предстои: На 18 октомври Барселона приема Байерн Мюнхен, а Гран Канария ще се изправи срещу Панатинайкос в Атина.