Какво се случи: Голдън Стейт стартира новия сезон в НБА с победа у дома, след като от тима получиха шампионските си пръстени на специална церемония. В “Оракъл Арена” селекцията на Стив Кър отказа Оклахома със 108:100 във втория двубой от лигата отвъд океана за 2018/2019.

 

Най-добри: Стеф Къри се отчете с 32 точки за Голдън Стейт, които допълни с 8 борби и 9 асистенции. Кевин Дюрант добави 27 и 8 борби. Клей Томпсън се разписа с 14 точки.

Ръсел Уестбрук пропусна двубоя за Оклахома заради травма в коляното. В негово отсъствие Пол Джордж се отчете с 27 точки, а Денис Шрьодер остана с 21.

 

Повратна точка: Тъндър изоставаха с 10 точки на почивката, но със силно начало на третата четвърт излязоха напред с 69:66. Последната си дума обаче не бяха казали Стеф Къри и Кевин Дюрант, които изведоха Голдън Стейт до обрат през последната чaст.  

И още: Двубоят постави начало на последния сезон на Уориърс в “Оракъл Арена”. От есента на 2019 г. Голдън Стейт ще играе домакинските си мачове в НБА в “Чейс Арена” в Сан Франциско.

 

Какво предстои: На 19 октомври Оклахома ще се изправи срещу Лос Анджелис Клипърс, а Голдън Стейт ще излезе срещу Юта.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ - ОКЛАХОМА