Отборът на Берое пристигна в косовския град Призрен, където утре (16 октомври) от 20.30 ч. ще излезе срещу местния Башкими в първи мач от новия сезон в Балканската лига. За Косово заминаха 11 баскетболисти на старозагорци, като единствено Борис Войков остана в България, за да се готви с юношите на клуба.

Ето и какво заяви преди двубоя наставникът на Берое Любо Минчев:

Башкими не е отборът от миналата година, като потенциал. Готвим се за този мач така, както и за другите. Не искам да говоря за цели на този етап. Нека видим всички състави в турнира. Миналата година Башкими почнаха трудно, но в края на сезона бяха много по-силни. Да минат няколко мача и тогава ще говорим за нашите цели.

Косовският Башкими стигна до финал в миналогодишното издание на турнира, където отстъпи на Левски Лукойл. Берое пък се завръща в надпреваратa след година отсъствие. ”Зелено-белите“ вдигнаха трофея през 2016/2017.

Останалите отбори в Балканската лига този сезон са българският Академик Бултекс 99, македонският Кожув, албанският Теута и косовският Прищина. Те ще играят помежду си по два пъти, на разменено гостуване. Първите четири в класирането ще се изправят в полуфинали на разменено гостуване, а финалистите ще определят победителя в турнира в серия до 3 победи от 5 срещи, които ще се проведе през април 2019 г.