Всички познаваме Григор Димитров, но знаете ли, че той има съименник, който също е млад, симпатичен и страхотен спортист? Това е Григор Иванов, който добре борави с топката, но не с малката за тенис, а с тази за баскетбол. 

ЦСКА СПЕЧЕЛИ ТИТЛАТА В ПЪРВЕНСТВОТО НА КОЛИЧКИ

"Баскетболът ми е страст от много малък. В 3-4 клас играх нормален баскетбол, а до 12 клас всичко си беше нормално. Но в 12 клас катастрофирах много тежко", каза Иванов за предаването "Спорт в обектива" по Канал 3.

В момента Григор Иванов е студент по компютърни науки и в свободното си време играе в баскетболния отбор на колички към ЦСКА .

"Баскетболът ми помага всеки ден. Когато отидеш в залата, просто там си концентриран за съвсем други неща. Гледам обаче и други спортове", добави Григор Иванов.

Баскетболът на колички е параолимпийски спорт и един от най-практикуваните от хората в неравностойно положение. Той се основава на обикновения баскетбол, но тук са направени някои промени, които имат за цел да отразят различните нива на увреждане на играчите.

"ЦСКА е отбор на две години. Има два софийски отбора - ЦСКА и София Балкан. Не можеше да се даде шанс на всички и за да върви спортът напред, се разделихме на двата отбора. В нормалния баскетбол човек може да компенсира физически, а в този трябва да наблягаш на техническата гледна точка", сподели Иванов.  

Автор и снимка: Канал 3