Какво се случи: Барселона постави изключително разочароващо начало на сезона в Евролигата. Като гост на ЦСКА Москва, бившият тим на Александър Везенков загуби с категоричното 75:95 във встъпителния кръг на най-силния клубен турнир на Стария континент, въпреки амбициозната селекция на каталунците.

Най-добри: Кори Хигинс поведе московчани с 18 точки, а със 17 го последва Нандо Де Коло. В същото време Кайл Курич и Яка Блажич единствени за Барса прескочиха двуцифрената бариера със съответно 15 и 11 точки. Почти нулев, обаче, бе приносът на Виктор Клавер и Пиер Ориола (с по 4 точки), както и на Тома Юртел, който стреля цели 11 пъти, но отбеляза едва веднъж от средно и веднъж от далечно разстояние.

Повратна точка: В първата четвърт селекцията на Светислав Пешич все още изглеждаше в мача. Агонията започна във втората и отреди на каталунския клуб пасив при 29:51 още на голямата почивка. По-стабилно завръщане от съблекалните намали дистанцията до 11 точки, но ново избухване на домакините в заключителните 10 минути не остави шанс на Барселона дори да помечтае за обрат.

Какво предстои: На 16 октомври Барса гостува на Гран Канария, а ЦСКА ще пътува до Тел Авив за среща с Макаби.