Изходът от реванша на борбения Рилски спортист, който, с изключение на унгарския Алба Фехервар, бе единственият тим във втория кръг на квалификациите на ФИБА Къп, успял да стопи до минимална главозамайващата разлика от мач №1, изясни още малко Група G, в която ще играе и Левски Лукойл.

„Сините“ очакваха развитието на срещата, тъй като победителят в дуела ще е техен съперник в редовния сезон на надпреварата. С общ резултат 167:163, третият отбор след столичани и гръцкия Арис, е Катая. 

На 24 октомври българският шампион ще гостува именно във Финландия във втори кръг от 2018/2019 в турнира. Преди това, обаче, предстои и домакинство на 17 октомври в зала "Универсиада", но тепърва ще стане известен опонентът на селекцията на Константин Папазов. 

Последното вакантно място в потока ще бъде зает от един от тримата „щастливи губещи“ в пресявките. С най-малка разлика до момента падат Рилски спортист (-4), украинският Днипро (-7), холандският съперник на Балкан в квалификациите Ден Бош (-8) и кипърският Керавнос (-8).