Крис Минков вече изигра първите си два мача с Балкан на европейска сцена, а освен това го очакват още поне 6 двубоя във ФИБА Къп. Пред официалния сайт на ботевградския клуб той сподели впечатленията си от втората среща с Ден Бош и целите си за новия сезон.

"Не изглеждахме по начина, по който трябва, но сме щастливи, че продължаваме напред. В съблекалнята си говорихме, че мачът започва от 0:0. Въобще не сме си мислили, че започваме с 10 точки преднина. Бяхме по-меки в сравнение с първия мач, който спечелихме с 10 точки. Това ни изигра лоша шега. Важното е, че продължаваме напред към групите. Ще се изправим срещу доста сериозни съперници. Те играят от години в европейските турнири. Със сигурност ще ни е доста трудно, но продължаваме да работим. Имаме нов играч, който все още не е напълно влязъл в схемата на отбора. Надявам се до другата седмица, когато почва турнирът, да сме на 100%”, заяви Крис Минков.

Чувствам се много добре в Балкан. Казвал съм го и преди – бил съм пет години в съседния град и всичко тук ми е познато. Разбирам се с всички съотборници. Треньорът е много добър и всичко за мен е перфектно. Моите цели са да достигнем финал за Купата и да станем шампиони”, допълни крилото.

"Имаме достатъчно време до събота да се възстановим. Изиграхме два мача с Рилски спортист. Бяхме на двата полюса. Опознахме ги и мисля, че ще сме напълно подготвени за този мач", каза още Крис Минков.