Рилски спортист със сигурност ще е един от „щастливите губещи“ след втория кръг на квалификациите за ФИБА Къп, въпреки че все още не са доиграни всички мачове от пресявките. Това означава, че селекцията на Людмил Хаджисотиров ще се включи в компанията на другите два български тима - Левски Лукойл и Балкан, които също участват в турнира и за първи път в историята на родния баскетбол, нашите отбори в европейските клубни турнири на международната централа ще са три.  

Самоковци наваксаха 22-точковия си пасив от мач №1 срещу Катая до само 4 точки в реванша, което ги превърна в тима с най-добър баланс сред отпадащите.

Преди броени минути пък Люлео победи Истанбул на Йордан Минчев със 78:73, но отпадна заради загубата с 37 точки в първия кръг. Това означа, че до края на квалификациите остава да приключат още само два двубоя, и дори някой от тимовете да изпревари самоковци, няма как българският отбор да не продължи напред.

Вече се очакват единствено резултатите от Капфенберг – Лайден и Бенфика – Динамо Сасари.

Дори Капфенберг да навакса 17-точковото си изоставане, а Бенфика – 34-точковава си загуба, няма как Рилецо да бъде изместен от друг участник, тъй като вакантните места са 3.