Адриян Секулов стартира втория си пореден сезон в Академик Бултекс 99. Гардът даде заявка за силна година с пловдивчани още на старта в НБЛ, след като се включи със 17 точки в двубоя срещу Балкан.

Пред BBALL.BG Адриян Секулов разказа повече за работата с новия си треньор в Академик Бултекс 99 Дарко Костич, за очакванията си за 2018/2019, за отбора си и с какво го спечели Пловдив.

- Започнахте силно новия сезон в НБЛ, макар че загубихте от Балкан. Какво не ви достигна, за да спечелите, водихте с 22 точки на почивката?

- Първото полувреме бяхме много концентрирани и търпеливи, показахме на какво сме способни, но мачовете се играят в две полувремена, а второто загубихме от концентрацията си и позволихме на Балкан да се върнат в мача. Изпуснахме няколко стрелби във важни моменти и те успяха да се възползват от това.

- Втори пореден сезон за теб в Пловдив. Явно вече се чувстваш като у дома си в Академик…

- Да, наистина се чувствам много добре в Пловдив. Благодарен съм, че имам тази възможност да съм тук. Има много неща, които ме накараха да остана в Пловдив и да се развивам. Приятелите, феновете, ръководството, те ме карат да се чувствам като у дома си.

- В състава настъпиха доста промени това лято. Стигна ли ви времето да се сработите?

- Мисля, че се сработихме много добре. Времето беше достатъчно и всеки допринесе за това да направим един добър колектив и отбор. Всеки ден работим много здраво и се подкрепяме постоянно. Ще продължим да надграждаме.

- Доволен ли си от подготовката, която проведохте?

- Да, доволен съм. За времето, с което разполагахме направихме всичко възможно, тренирахме много здраво и изиграхме добри контроли, които ни бяха от голяма полза.

- Имате и нов треньор в лицето на Дарко Костич. Какво е мнението ти за неговия начин на работа?

- Работи с много голямо желание и енергия. Контактува добре с всички играчи и се стреми да извлече най-доброто от всеки.

- Какви са очакванията ти за представянето на Академик в първенството?

- Очакванията ми са да сме сред първите четири отбора. Искам да донесем медал в Пловдив. Хората, които ни подкрепят го заслужават.

- Ще участвате и в Балканската лига. Докъде мислиш, че можете да стигнете там?

- За втора поредна година ще участваме в Балканската лига и мисля, че натрупахме известен опит. Надявам се да сме си взели поуките и тази година да постигнем повече, а именно Финална четворка.

- Какво си пожелаваш лично за себе си за новия сезон?

- Пожелавам си много здраве, късмет и силни емоции. Ще дам всичко от себе си, за да постигнем целите си и да видим хората усмихнати.

- Къде би искал да видиш Академик в края на 2018/2019?

- Искам да видя Академик там, където не бил досега.

Снимки: LAP.BG