Балкан приема днес от 19.00 ч. холандския Ден Бош във втория си мач от втория кръг на квалификацията за ФИБА Къп. Вицешампионите имат аванс от 10 точки, а при победа или загуба с по-малко от тази разлика, ще продължат в групите на турнира.

Въпреки аванса от 10 точки от първия мач, Балкан го очаква труден реванш. Холандците ще бъдат опасни, тъй като идват тук без да има какво да губят", каза баскетболистът на Балкан Микeйл Хопкинс.

Треньорът на Балкан Небойша Видич е убеден, че мачът днес никак няма да е лесен.

"Именно това се опитах да внуша на нашите играчи и се надявам да са ме разбрали", каза сръбският треньор.

Ден Бош пристигна в Ботевград вчера и направи две тренировки в "Арена Ботевград". От холандския тим смятат, че не е невъзможно да заличат пасива си от 10 точки от първата среща, но това в никакъв случай няма да бъде лесно. Ако не успеят да станат победители от двата мача, холандците имат още една възможност да попаднат в груповата фаза - като един от щастливите губещи.

На хартия засега са с най-добра позиция - Керавнос е с минус 11 точки, а румънският Клуж е с минус 13. Така че със сигурност днес Ден Бош ще има и допълнителна мотивация.

Тримата рефери за днешния мач са Александър Милоевич и Зоран Митровски от Македония и Али Шакачъ от Турция. Комисар е Слободан Орсевич от Сърбия.

Източник: Botevgrad.com

Двубоят можете да наблюдавате тук