Балкан загуби от Ден Бош с 66:68, но продължава в груповата фаза на ФИБА Къп, след като спечели с по-добра точкова разлика в двата мача. Микейл Хопкинс отново бе най-полезен, като отбеляза 18 точки, а ето и как видя реванша срещу холандците:

"Съгласен съм с треньора ни относно това, че не сме били концентрирани, особено през второто полувреме. Не движихме добре топката. Знаехме, че те идват тук като отбор, който няма нищо да губи. Беше добър мач от гледна точка на това, че се класираме във ФИБА Къп, но можехме да играем много по-добре”, заяви Микейл Хопкинс пред официалния сайт на Балкан.

Не мога да кажа, че съм бил лидер в последните два мача, просто аз имах възможност да вкарам. Имаме много различни момчета в този отбор, които играят добре. В отбора всеки може да бъде лидер и да отбележи, колкото аз в последните два мача, но това е отборно усилие и зависи от нас дали ще победим. В последния мач победихме с една точка, днес загубихме с две, а аз отбелязах най-много, но не играхме добре изобщо, така че това не е ключът”, казва американецът.

Чувствам се щастлив тук. Бях във Втора лига в Турция последните три години, така че оценявам възможността да играя в Първа лига в България и в Европа. Щастлив съм за възможността, която имам. Мисля, че ще подобрим играта си в бъдеще. Целта ми е да печеля. Бях в отбор, който имаше над 20 загуби, така че няколко победи в началото на сезона не ми стигат. Не знам много за отборите, с които ще играем, но ще се борим срещу тях. Всеки може да спечели”, допълва крилото.

Харесвам отбора на Балкан и треньора Небойша Видич. Харесва ми неговия интензитет. Това е треньорът, от който имам нужда да ме натиска винаги и да ми помогне да стана по-добър играч. Всеки добър играч би харесал треньор като него. С отбора сме заедно от месец и няколко дни, но с течение на времето ще подобрим играта си. Всички се разбираме, има много млади момчета, мисля, че сме добър колектив и ще се забавляваме”, завършва Микейл Хопкинс.

БАЛКАН В ГРУПИТЕ НА ФИБА КЪП

НЕБОЙША ВИДИЧ: НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ЕНЕРГИЯТА, С КОЯТО ПОДХОДИХМЕ