Босна и Херцеговина ще се изправи срещу България на 30 ноември в Ботевград и срещу Финландия на 3 декември в следващите си два мача от световните квалификации. Една от звездите на босненците Юсуф Нуркич очаква тежки двубои след малко повече от месец, но се надява тимът му да спечели.

България е много труден съперник. Те биха Франция през септември. Финландия също е добър отбор, който разполага с много добри стрелци. Те играят от доста време за националния отбор. Трябва да спечелим и двете срещи, за да запазим шансове за класиране на световното първенство в Китай”, казва центърът на Портланд в НБА.

Макар че Юсуф Нуркич няма да вземе участие в мачовете от следващия игрови прозорец на пресявките, той е убеден, че съотборниците му могат да се представят достойно. 

Трябва да вярваме в себе си, защото последните четири мача ще бъдат много тежки и трябва да играем така, все едно това са финали. Сигурен съм, че момчетата ще бъдат подготвени и ще дадат най-доброто от себе си”, допълва 24-годишният баскетболист.

Обичам да играя за националния отбор. Това е нещо много важно за мен. Гордея се със страната си, много хора следят представянето ми в НБА. За мен винаги е чест да играя за Босна”, смята Юсуф Нуркич, който стана първият баскетболист, преминал границата от 15 точки и 15 борби в един двубой от квалификациите сред европейските отбори, но тимът му отстъпи на Чехия с 80:85 през септември.