Спартак Плевен ще има нов капитан през 2018/2019. Лентата ще бъде на ръката на един от най-опитните в състава на Александър Дяковски Тодор Тодоров, който се завърна у дома след шестгодишна пауза.

Много се радвам. За мен това е огромна чест, особено когато в отбора са такива играчи, като момчетата, които сме са събрали тази година. Надявам се да изкараме един хубав сезон и да радваме феновете на Спартак. Всички очакват от нас да се раздаваме докрай и ние ще се постараем това да се случи”, сподели новият капитан на плевенчани.

Щастлив съм, че съм си у дома. С треньора сме прекарали голяма част от живота си заедно. Радвам се най-вече заради публиката, както и заради това, че в този отбор са събрани само хора, които искат да играят за Спартак. Александър Дяковски показва нужното уважение на всеки. Надявам се залата да е пълна и публика да оцени усилията ни”, допълни Тодор Тодоров.

Това, че залата ни не е готова се оказа голям проблем. Дори повечето на брой контроли не са достатъчни за подготовката на един отбор, който се готви в зала, която не е напълно приспособена за баскетбол. Надявам се това, че втория кръг почиваме да се окаже полезно за нас. Хубаво ще е да проведем една двуседмична нормална подготовка и да наваксаме това, което пропуснахме”, коментира центърът.

Научих доста от треньори като Любомир Минчев, Александър Тодоров и Росен Барчовски. Всеки има свое виждане за защита и нападение. Мисля, че е незаменим опит за мен, че преминах през такива треньори. Надявам се на базата на това да помогна на отбора да се представи по-добре тази година”, каза още юношата на Спартак.

Предизвикателство е за всеки един отбор в България да се изправи срещу шампиона. Ще бъдем пределно мотивирани срещу Левски Лукойл. Надявам се да се получи интересен мач. Първенството ще бъде доста интересно тази година. Повечето от отборите направиха една идея по-силни селекции от миналата. Надявам се обаче ние да изградим един пълноценен колектив, който да ни помогне в трудните моменти”, заяви бившият играч на Берое.

Освен задълженията си към мъжкия отбор, Тодор Тодоров ще помага и като треньор на подрастващите в школата на Спартак. Ето и как приема това:

От много време следя ситуацията с подрастващите и школата на Спартак. На всички ни се иска да поставим малко по малко едно ново начало – връщането на детско-юношеската школа на мястото, на което трябва да бъде. Много път има да се извърви, но по начина, по който сме започнали, нещата ще се случат рано или късно.