Авторитетният сайт за баскетбол Eurohoops направи своя класация за играчите, които ще гледаме през новия сезон в Евролигата. Сред 100-те най-добри попадна и българинът Александър Везенков.

В ГЪРЦИЯ ХВАЛЯТ ВЕЗЕНКОВ

Националът е поставен под №76 в подреждането, като авторите не пропускат да подчертаят силните страни в играта му и да припомнят част от постиженията му досега.

Един мъдър човек казва, че височината не се учи. В случая на Александър Везенков, талантът не се учи, а българинът го има в излишък. През миналата година в Барселона, по различни причини, ролята му бе ограничена, но това най-вероятно ще се промени в Олимпиакос. Той е гласен за заместник на една от звездите на гръцкия гранд Йоргос Принтезис.

Задачата на Везенков ще бъде да осигури стрелба по периметъра, което липсваше на Олимпиакос през последните години. Освен това, той се справя много добре при борбите, което му донесе званието MVP на гръцкото първенство, когато бе на 19 години. Присъствието му в състава ще позволи на Йоргос Принтезис да почива повече. Основното му оръжие си остава добрата стрелба и лесните кошове, които сам си изработва”, се казва в материала на Eurohoops за българина.