Какво се случи: Левски Лукойл отпадна във втория кръг на квалификацията за Шампионската лига. В “Арена Каухайоен” в Каухайоки тимът на Константин Папазов отстъпи на Карху със 79:88 като гост и след общ резултат от двата мача 167:181 слага край на участието си в пресявките на турнира, който ФИБА организира.

Най-добри: Патрик Рембърт завърши с 22 точки за Левски Лукойл. Калоян Иванов добави 13 и 7 борби. Христо Захариев и Миливое Мийович се отчетоха с по 12 точки. Божидар Аврамов остана с 11. 

Дърел Съмърс бе най-резултатен за Карху с 22 точки. Майкъл Мозър остана с 18.

Повратна точка: Домакините стартираха по-съсредоточено и чрез Око Ярви и Аменхотеп Абиф поведоха с 20:12 в края на първата част. През втория период Карху дръпна с 11 точки, но Божидар Аврамов и Патрик Рембърт оставиха надежди на Левски Лукойл, фиксирайки 31:36 на голямата почивка.

След паузата “сините” на няколко пъти свеждаха пасива си до точка, но финландците не изпускаха лидерството и след 30 минути на таблото бе изписано 59:50 в тяхна полза. През последната четвърт успешен наказателен удар на Калоян Иванов намали до 63:69, но Карху отговори със серия от 5-0, за да си върне двуцифрената преднина и това се оказа достатъчно за крайното 88:79.

От статистиката: Двата отбора не излъчиха победител от битката под ринговете, като овладяха по 41 борби. Карху обаче демонстрира по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 49% срещу 37% за българския шампион.

Какво предстои: Левски Лукойл ще продължи на европейска сцена, но в турнира ФИБА Къп. Редовният сезон на надпреварата стартира на 17 октомври.

СТАТИСТИКА ОТ КАРХУ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ