Александър Везенков е част от състава на Олимпиакос вече почти месец и малко по малко свиква с новите си съотборници и треньора Дейвид Блат. 23-годишният баскетболист говори пред медиите в Гърция за завръщането си в южната ни съседка, за подготовката си, за Янис Папапетру, с когото тренира в САЩ и който играе за Панатинайкос, за сравненията с Йоргос Принтезис и за целите си. 

Хубаво е, че се върнах в Гърция. Все още не познавам Атина толкова добре, но климатът е страхотен. Посрещнаха ме много добре. Всичко е страхотно. Не искам да се връщам към миналото. Гледам към настоящето и към това, което мога да направя, за да стана по-добър. Научих много в Барселона и това ме направи по-силен”, заяви Александър Везенков по време на деня за медии в Пирея.

Мога да играя на позиции 3 и 4, в зависимост от това, което иска Дейвид Блат. Той има напълно различна философия за нещата от всички треньори, с които съм работил досега. Ако ме питате, съм готов да помагам с каквото мога. През лятото в САЩ работих върху физиката си. Мисля, че имам сериозен напредък. Искам да бъда колкото се може по-ефективен на най-високо ниво. Разбира се, имам нужда от още работа, но на базата на този напредък смятам, че мога да играя на това ниво”, допълни крилото.

С Янис споделихме хубави моменти. Приятели сме. Но това е личният ни живот, а той е далече от прожекторите. На терена всеки се бори за отбора си и иска да спечели. Там нищо друго няма значение”, споделя българинът.

Атина ще бъде моят дом сега. Трябва да опозная всички пространства и всяко кътче от залата. Харесва ми. Чувствам се много добре. Може би така е трябвало да се случило и да подпиша с Олимпиакос през 2018 г. В Барселона всяко лято имаше преговори и дискусии, а това е дълъг процес. Да кажем, че Бог е пожелал да дойда в Атина”, коментира Александър Везенков.

Относно сравненията с Йоргос Принтезис, не мисля, че трябва да се правят. Всеки играч е уникален. Той е направил толкова много за клуба. Това сравнение не може да съществува понастоящем. Искам да помогна на отбора да постигне целите си. Това е първата ми задачa", казва националът. 

"Искам да стигнем до Финалната четворка в Евролигата. Това е голям стимул. Но за да се случи, трябва да работим усилено през следващите седем месеца. Времето ще покаже дали ще успеем", завършва Александър Везенков. 

Вижте го сами: