За жалост мача не се разви по начина, по който планирахме. Започнахме меко. Честно да си кажа, първото полувреме бяхме безобразни. Да получим толкова точки в нашата зала е недопустимо. Това даде на Карху самочувствие, за да играе играта, която може. Знаехме, че играят едно на едно, със стрелба от далече, агресивни са. Ние пък от своя страна не бяхме”, каза пред БНТ капитанът на Левски Лукойл Асен Великов след загубата на тима му от Карху с 88:93.

Радвам се, че все пак успяхме да се върнем. Важно е да играем по начина, който показахме в последната част. Да бъдем агресивни и да отговорим на тяхната агресия в защита и в нападение. Ние имаме по-добри изпълнители и по-дълга пейка. Радвам се, че загубихме само с 5 точки, защото разликата беше убийствена. Надявам се в реванша да направим нещата, които бяхме планирали и да победим с над 5 точки”, допълни гардът на столичани.

Подценяваме няма как да има в тази фаза. Карху победи на два пъти шампиона на Румъния – Орадея. За много хора беше изненада, но те показаха, че са добър отбор. Не е имало подценяване, просто не започнахме така, както трябваше в защита. В нападение не беше така, въпреки че имахме отворени стрелби, които не вкарахме. Има и такива дни. Хубаво е, че това се случи днес, защото ако се бе случило обратното, може би нямаше да сме готови за реванша. Сега ще бъдем пределно концентрирани и мотивирани да докажем, че сме по-добрият отбор”, коментира още Асен Великов, който се отчете с 8 точки и 6 асистенции.

ЩУРМ НА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ В “УНИВЕРСИАДА” НЕ СТИГНА ЗА ОБРАТ СРЕЩУ ФИНЛАНДЦИ