Павел Маринов подписа с Берое. Капитанът на националния отбор има договор с клуба, който ще наруши, само, за да облече екипа на чуждестранен клуб и при много изгодни финансови условия.

Това обяви на официалната страница на клуба от Стара Загора Васил Кифев. "Павел е изключителен състезател, който е на ниво Евролига. С него състава ни може да гони дори шампионската титла", коментира президентът на "зелените", който сравнява ямболията за родния баскетбол с влиянието, което Димитър Бербатов има във футбола.

Павел Маринов бе трансферна цел и на Левски Лукойл, но в крайна сметка той предпочете да премине в редиците на тима, воден от селекционера на държавния ни тим Любомир Минчев. 

"През миналия сезон имахме много проблеми в състава и не успяхме да постигнем целите си, но играчи като Сашо Янев и Тихомир Желев се представиха на ниво и останаха в отбора. Залагаме и на млади момчета с огромен потенциал като Николай Титков и Евгени Василев, привлякохме и най-големия талант от ЦСКА Иво Тонев. Добавихме Ники Стоянов, който е изключително важен за колектива с настроението, което внася в него на и извън терена, както и Ваклинов в ролята на черноработник. По този начин направихме една много добра селекция, която беше първи избор на треньора Любо Минчев за български играчи", казва още Кифев, афиширайки големите амбиции на своя клуб през новия сезон.

Според него, никога преди в Берое не са били събирани на едно място толкова качествени български баскетболисти.