Един от най-големите таланти в родния баскетбол - Марин Маринов, има нов отбор. Той бе представен официално като последното попълнение в селекцията на вицешампиона в НБЛ Балкан.

"Чувствам се добре в отбора на Балкан. Познавам някои от момчетата, но всички ме приеха добре. Настроението в отбора е отлично", бяха първите думи на юношеския национал до 18-годишна възраст, който през последната половина на изминалия сезон носи екипа на Академик и игра под ръководството на Георги Давидов в Правец.

“Условията за развитие в Ботевград са доста добри, залата е много хубава. Мисля, че сформираме качествен отбор, за да се борим за титлата. Пожелавам си да нямаме контузии, да играем добре и да постигаме успехи през сезона, за да зарадваме публиката. Надявам се феновете да идват в залата и да ни подкрепят", споделя 202-сантиметровото крило.

Маринов е роден на 9 август 2000 г. Той бе част от селекцията на Мануел Марков на европейското първенство в Дивизия Б това лято в Скопие, където нашите се наредиха на 11-то място в крайното класиране.

В Балкан той отива със самочувствието на шампион на страната при юношите, след като през последния сезон триумфира с титлата у нас с фланелката на Буба Баскетбол. 

Маринов Маринов прави първите си стъпки в баскетбола в родния си град Шумен. Негов пръв треньор там е Борислав Миленков - баща на помощник-треньора на Берое Бойко Миленков.