Режимът на Божидар Аврамов и Христо Захариев е доста натоварен, защото през септември двамата трябва да балансират между ангажиментите си към националния отбор и тези в Левски Лукойл, където времето лети и най-важните битки в Европа тепърва предстоят.

"Периодът е такъв. Трябва да издържим. Мисля, че физически сме подготвени, остава да издържим психически. Живот и здраве, имаме да изиграем шест мача за 12 дни. Ще се справим. В крайна сметка, това са задълженията ни и няма от какво да се оплакваме", заяви Аврамов, който заедно със Захариев се завърна от Москва в понеделник на обяд.

Там те участваха в световната квалификация срещу Русия, която нашите отстъпиха драматично със 73:77. Миналата седмица в Ботевград пък Божидар и Христо влязоха в историята с победата над Франция.

"Съперникът ни е типичен представител на една изключителна баскетболна школа, каквато е литовската. Играят силно в нападение и са корави в защита. Мисля, че се запознахме добре с играта им, сработени сме, намираме се в добра кондиция и отиваме в Литва за победа", добави още Аврамов.

Тимът на Левски Лукойл лети призори в сряда за Варшава, а от там за Вилнюс. Мачът срещу Шяуляй е в четвъртък, а реваншът в събота в София. Битката е от първи квалификационен кръг на Шампионската лига на ФИБА.