Двамата баскетболисти на Левски Лукойл, които участваха с екипа на националния отбор в мачовете срещу Франция и Русия от световните квалификации - Божидар Аврамов и Христо Захариев, вече са в България. Те се прибраха по обяд с полет от Москва, където снощи България отстъпи пред Сборная със 73:77.

Аврамов и Захариев получиха кратка почивка от треньора на шампионите Константин Папазов, който ги освободи от тренировката тази вечер. 

Божидар и Христо ще се присъединят отново към тренировъчния процес на "сините" утре - вторник (18 септември), като ще се включат още в сутрешното занимание в зала "Универсиада". 

По-късно пък се очаква двамата, както и останалите баскетболисти на столичани, заедно с щаба, да проведат и последната си тренировка на българска земя преди отпътуването на отбора за Литва в сряда.

Ден по-късно (четвъртък, 20 септември) Левски Лукойл гостува на Шяуляй в първи мач от встъпителния кръг на квалификациите за място в груповата фаза на Шампионската лига на ФИБА. Реваншът е в събота в София.