“Беше много интересен мач. Започнахме лошо. В първата част оставихме Русия да прави каквото си поиска, отбелязаха ни 30 точки, а ние пропуснахме 13 наказателни удара”, коментира българският национал Александър Везенков минути след последната сирена на двубоя от световните квалификации, в който България отстъпи на Русия със 73:77.  

Борбена България не издържа в Русия  

“А когато пропуснеш 13 наказателни удара, когато загубиш борбата в подкошието и оставиш Русия да ти вкара 30 точки за 10 минути, е изключително трудно да се върнеш. И все пак успяхме да се върнем”, допълни той, след като завърши с дабъл-дабъл от 22 точки и 12 борби срещу Сборная. 

“Имам своите съмнения за последното отсъждане срещу Алексей Швед. Трябва да гледаме видео, но отново повтарям. Основната причина да загубим бе нашето представяне. Борихме се, но не беше достатъчно”, допълни крилото на Олимпиакос, който по всяка вероятност няма да е на разположение на селекционера Любомир Минчев в следващите мачове на националния тим.

“За мен винаги е приятно да играя за родината си. Надявам се проблемите между Евролигата и ФИБА да бъдат разрешени възможно най-скоро, за да може всеки играч да играе за националния си отбор. Няма по-голяма чест от това. Особено за малка страна като нашата, победи като тази в четвъртък срещу Франция беше наистина важна”, завърши Везенков, който въпреки неуредиците между двете централи, до момента пропусна само една среща на България - домакинството на Чехия