Днес (16 септември) от 18:00 часа България гостува на Русия в осмия си мач от квалификациите за Световното първенство в Китай догодина.

По баскетбол. Както и преди историческата победа над Франция в „Арена Ботевград“ преди точно три дни, обаче, в лагера на нашите се надъхват с незабравими постижения от близкото ни футболно минало.

На 13 септември 2018 г. Божидар Аврамов припомни световната квалификация от 1993-та на „Парк Де Пренс“, когато емблематичният гол на Емил Костадинов в 90-тата минута прати „лъвовете“ на Мондиала в САЩ през следващата година.

Изходът в четвъртък вечер: Няколко часа по-късно баскетболните ни национали триумфираха над звездната селекция на Венсан Коле със 74:68.

Днес Божо, който намери и компания в лицето на Николай Вангелов, публикува в профила си в социалната мрежа Instagram друг паметен момент, с посланието: "Защо не отново?".

Годината е 1997-а. Великият Трифон Иванов, който напусна този свят на едва 50-годишна възраст, бележи последния си гол за националния отбор, които класира трикольорите на последното им световно. Туньо вкарва в 55-ата минута за 1:0 срещу... Русия.

Днес българският национален отбор по баскетбол продължава да мечтае. Срещата започва в 18:00 часа в „Арена Химки“ и може да бъде проследена пряко в ефира на БНТ 3.