Капитанът на Франция Никола Батюм отдаде заслуженото на България, след загубата на неговия тим в Ботевград с 68:74. 203-сантиметровото крило на Шарлът в НБА не смята, че в лагера на “петлите” е имало подценяване.

Българите изиграха страхотен мач. Ние бяхме готови и знаехме, че ще ни бъде много трудно, но те наистина играха невероятно. Започнаха много силно. Това им даде увереност. Ние се опитахме да ги догоним, но те бяха наистина уверени. Публиката беше невероятна. Не сме ги подценили. Те просто играха много добре”, коментира Никола Батюм, който отбеляза 17 точки, но и това не стигне на Франция в Ботевград.

Те играха доста агресивно в защита. Накрая имаше някои спорни отсъждания, но те играха силно в отбрана. Стараха се много. Ще се опитаме да движим повече топката в следващите си мачове, да сме по-точни от наказателната линия и да се стараем повече”, коментира баскетболистът, чийто официален дебют като капитан на Франция не се оказа успешен.  

Ако не играем добър баскетбол като отбор, всеки може да ни победи. Трябва да забравим за това и да продължим напред, но смятам, че се получи един страхотен мач. Ако те бяха загубили, щяха да бъдaт аут от битката. Ние пък също имаме добри шансове да продължим. Този път България спечели”, добави Никола Батюм.

МЕЧТАТА ВЕЧЕ Е ФАКТ! БЪЛГАРИЯ ПОДЧИНИ ФРАНЦИЯ