Един от героите за България при успеха над Франция Димитър Димитров посвети победата на специален за него човек. Стимул на крилото се оказа неговата дъщеричка Ева, която се роди преди няколко месеца.

МЕЧТАТА ВЕЧЕ Е ФАКТ! БЪЛГАРИЯ ПОДЧИНИ ФРАНЦИЯ

Искам да посветя победата на дъщеря ми. Пожелавам си да е жива и здрава. Излязох на терена и не гледах кой е срещу мен. Няма значение кой къде играе извън националния отбор. Излизаме на игрището и се стараем да даваме всичко от себе си. Специално за мен е мечта да играя срещу тим като Франция и да спечеля. Беше труден мач. Бяхме готови, започнахме добре и мисля, че завършихме двубоя по най-добрия начин”, заяви Димитър Димитров, който отбеляза 16 точки, допълнени от 5 борби и 5 асистенции срещу "петлите".

Мога да опиша последните 20 секунди от двубоя. Бях толкова щастлив, че само чувах отстрани – “не е свършил мача”. Все пак да не забравяме, че след няколко дни имаме още една среща и то с играчи от същия ранг. Надявам се със същия резултат. Искам само да добавя нещо. Преди мача с Франция на тейпа на Павел Маринов написахме резултат 81:75. Не познахме точния резултат, но поне разликата е такава”, разкри националът.