Франция пристигна преди няколко часа у нас с делегация от 30 души, което е водена от президента на местната федерация Жан Пиер-Сютат. В лагера на еврошампиона от първенство през 2013 г. обаче не си правят илюзии, че ще им бъде лесно срещу България утре в Ботевград.

Турнирът, който изиграхме в края на миналата седмица определено бе полезен. Хубаво беше да играем срещу Черна гора и Гърция. Важните мачове за нас обаче са утре и в неделя срещу Финландия. Не трябва да изпадаме в капана на спокойствието. България разполага с много добри стрелци. Знаем, че няма да ни бъде никак лесно, тъй като у дома те играят много силно, заяви селекционерът на Франция преди световната квалификация срещу България, който ще се проведе в “Арена Ботевград” в четвъртък от 18.00 ч.

Наставникът на Франция познава отлично уменията на гарда на националния ни отбор Дий Бост. Под ръководството на Венсан Коле американецът с наш паспорт достигна до полуфиналите в елитната ПРО А през миналия сезон, като тогава бе част от състава на Страсбург.

НИКОЛА БАТЮМ И КОМПАНИЯ ВЕЧЕ СА В БЪЛГАРИЯ