Седмица преди първото европейско изпитание, Левски Лукойл подсили редиците си с още едно ново попълнение. Към столичани ще се присъедини сърбинът Миливое Мийович, чийто договор ще бъде до края на сезона. 

200-сантиметровото тежко крило е последното ново име, обявено от ръководството на шампиона на Бългалия в лятната селекция на отбора. Миливое Мийович е роден на 18 декември 1991 г. в Белград. Кариерата му започва в школата на местния Раднички, след което преминава през друг сръбски тим – Металац Валево.

Миливое Мийович е играл в първенствата на Словения, Македония, Румъния и Словакия. Докато е част от македонския Гевгелия, той участва и в Балканската лига, където става борец №2 на турнира със средно 8.4 овладени топки. Освен това, крилото е №5 и по отбелязани точки в надпреварата с 16.5 средно на двубой.

За последно Миливое Мийович се състезава в румънския Муреш, където реализира средно по 8.2 точки и 6.2 борби в 6 двубоя,. След това осъществява трансфер в словашкия Левички Патриоти, където в 22 срещи има средно по 11.4 точки и 6.2 борби.

В Левски, Миливое Мийович ще помага в подкошието на близнаците Калоян и Деян Иванови, както и на сънародника си Никола Маравич.

Миливое Мийович е и четвъртото чуждестранно попълнение в състава на шампионите. При "сините” този сезон са американските гардове Патрик Рембърт и новодошлият Ръсел Робинсън, а Маравич се завърна в зала "Универсиада” след като изкара втората част от миналогодишния сезон в пловдивския Академик.

Вижте го сами: