Нов сезон, но целите ни си остават същите”. С тези думи стартира пресконференцията на Олимпиакос в Атина, на която новият тим на Александър Везенков показа екипите за предстоящия 2018/2019. 

Гръцкият гранд ще стартира състезателната година с много нови имена, сред които и треньорът Дейвид Блат, както и българският национал. Целта пред лятната селекция на 59-годишния американски наставник с израелски паспорт е ясна - трофеи на местна и европейска сцена. 

На официалното събитие присъстваха голяма част от играчите на “червено-белите”, като изключим тези с ангажименти към представителните отбори на страните си. 

В момента Везенков води подготовка с избраниците на Любомир Минчев, които на 13 септември ще приемат звездната селекция на Франция в “Арена Ботевград” във встъпителен двубой от втория етап на квалификациите за Световното първенство в Китай догодина. 

Много възможно е именно идния четвъртък да е и последният мач на 206-сантиметровото крило с националния тим пред родна публика от предстоящите пресявки за Мондиал 2019, тъй като идните квалификационни прозорци на ФИБА през ноември и февруари съвпадат с клубните ангажименти на Везенков с Олимпиакос в Евролигата и гръцкото първенство, където сезонът започва съвсем скоро.