Селекционерът на България на Любомир Минчев заяви, че очаква възпитаниците му да покажат борбеност срещу Франция и Русия в световните квалификации. Специалистът се надява на силна подкрепа от страна на публиката на 13 септември срещу отбора на Венсан Коле.

Преди време казах, че в каквато и група да се паднем, ще бъде тежко и няма как да сме фаворити. Поне досега, независимо срещу кого се изправяме, сме играли добре и сме се борили. Надяваме се и сега да бъде така. Знаем, че ще бъде трудно, но това може да бъде и стимулиращо. Франция и Русия са едни от водещите отбори в Европа, като и двата са били европейски шампиони. Без значение на кое място са в ранглистата, те са много силни и ще бъде интересно за публиката да ги видят на живо”, заяви наставникът на представителния ни тим.

Надявам се хората от Ботевград, а и от София и провинцията да дойдат и да подкрепят отбора. Ще се радваме наистина да имаме сериозна подкрепа. А и хората ще могат да видят баскетболисти, които не всеки ден може да гледаме на живо. Преди години Горан Драгич бе тук, сега ще дойде Батум. Има играчи, които си заслужава да се видят”, каза още Любомир Минчев.

Източник: БФБ

ПЪРВА ТРЕНИРОВКА ЗА НАЦИОНАЛИТЕ