Паметна се оказа миналата нощ за легендата на канадския баскетбол Стив Неш, който бе приет в Залата на славата в Спрингфийлд, Масачузетс. Носителят на 2 награди за Най-полезен играч в НБА се отдаде на размисли за вдъхновението в своята реч пред погледите на четирите си деца.

 

Намерете нещо, което обичате да правите. Правете го всеки ден. Бъдете отдадени. Балансът рано или късно ще дойде. Използвайте въображението си. Вземете лист и химикал. Поставете си цели, а след като ги изпълните, направете го отново. Но нека бъдат по-големи. Бъдете уверени. Така ще пораснете. Развивайте си. Не е нужно да си избран, за да си специален. Най-жив се чувства един човек, когато даде нещо, което му е скъпо”, това послание предаде на децата си и на младите играчи участникът в 8 издания на Мача на звездите в НБА. 

44-годишният Стив Неш, който остана на паркета в продължение на 19 години, отдадени на Финикс, Далас и Лос Анджелис Лейкърс, не пропусна да отправи благодарности и към бившите си съотборници в Маверикс Дирк Новицки и Майкъл Финли.