Двукратният шампион в НБА Рей Алън бе една от личностите, попаднали в Клас 2018 на Залата на славата в Спрингфийлд, Масачузетс. Той бе въведен в нея от легендата Реджи Милър на специална церемония, която се състоя преди часове.

43-годишният бивш баскетболист, който отдаде на лигата 18 години от кариерата си, преминали през Милуоки, Сиатъл, Бостън и Маями, си спомни за колегите си от Селтикс, с които триумфира за първи път в най-силното първенство в света през 2008 г.

В 12-тия ми сезон в НБА се срещнах с момчета като Пол Пиърс и Кевин Гарнет. Никога, дори и в най-смелите ми мечти, не съм си представял, че ще бъда част от такава група. Дани Ейндж направи всичко това възможно”, сподели Рей Алън, който обаче не спомена името на Рейджон Рондо в тази част от речта си.

 

Участникът в 10 издания на Мача на звездите в НБА благодари още на Леброн Джеймс, Дуейн Уейд и Крис Бош, с които дели една съблекалня в Маями. Думите му за Реджи Милър обаче бяха повече от специални.

Този човек, който седи до мен, е може би най-добрият стрелец, който съм виждал в живота си. Реджи остави следа върху първите ми години в НБА. Когато ходех в залата, той се разхождаше с тениска на Супермен. Беше невъзможно да бъде пазен. Просто ме изхвърляше на една страна и треньорът беше ядосан на мен. Благодаря за всичко, което направи за мен и за тази игра”, каза Рей Алън, обръщайки се към Милър.