Легендата Хуан Карлос Наваро отправи благодарности към всичките си приятели и колеги, които са били до него по време на цялата му кариера. 38-годишният бивш вече баскетболист се сбогува с играта на емоционална пресконференция в Барселона.

Искам да благодаря на онези, които бяха до мен през всичките тези години. Дойде време да се сбогуваме. Това е един много важен ден за мен. Много неща ще се променят от сега нататък. Клубът ми даде толкова много през годините. Трудно приех в началото идеята, че трябва да се откажа. Сега обаче знам, че имам знанията за баскетбола, за да помагам на младите играчи в отбора”, заяви Хуан Карлос Наваро по време на срещата с медиите.

Беше трудно лято. Искаше ми се да кажа “Сбогом” по друг начин, а не след тези два трудни сезона. Решението обаче вече е взето. Трябва да продължим. Ето защо подписах дългосрочен договор с Барселона. За мен следващата година ще бъде много интересна и ще ми трябва малко време да свикна. Мисля, че през изминалите месеци си спомних за най-хубавите неща от кариерата ми и стигнах до извода, че съм си спечелил много приятели и уважение”, сподели през сълзи бившият капитан на Барселона.

Много е трудно да гледаш тренировките на отбора и да не си на терена. Спомням си времето, в което играехме с Пау Гасол. Кой не би искал да играе с него?! Той е страхотен играч и човек. Минали сме през доста неща заедно, през всички национални отбори. Надявам се младите да последват нашия пример и да бъдат отдадени на играта”, допълни световният шампион с Испания от Япония 2006.