Женският баскетболен отбор на Академик Пловдив беше възстановен. Тимът направи първата си тренировка в зала “Сила“ днес, навръх деня на Града под тепетата.

Новият отбор на Академик Пловдив ще играе в женското ни първенство.

Тимът все още търси и стабилни финанси, като призова пловдивския бизнес да помогне за възраждането му. Началото на новия сезон се очаква през октомври, като все още не е ясно кои отбори ще участват в шампионата при дамите.

В отбора ще бъде и една от най-успешните пловдивски баскетболистки през последните 20 години Вера Перостийска. Съставът ще бъде изграден от млади таланти и опитни състезателки. Всички момичетата са от Пловдив, Асеновград и региона.

Президент на клуба е легендарната баскетболистка и треньор на Академик Тодорка Николова. Администратор е Пламен Стоянов, който е бивш президент на Асеновец. Треньори ще са Елена Петрова и Кирил Стоянов. На първата тренировка на отбора присъства и една от легендарните фигури на пловдивския баскетбол Станко Стоянов.

През последните 11 години пловдивски отбор няма участие в елита на България при дамите. За последно Академик имаше женски отбор през 2011/2012, но в А група.

Източник и снимки: Sportenplovdiv.com