Треньорът на Жалгирис Шарунас Ясикевичус застана на страната на Лука Дончич, който не печели особено доверието на младите си колеги отвъд океана. Наскоро НБА разпространи анкета, от която стана ясно, че едва 9% от новобранците са посочили словенеца като основен претендент за наградата Новак №1 в лигата за 2018/2019.

НОВОБРАНЦИТЕ ОТ НБА НЕ ВЯРВАТ В ПОТЕНЦИАЛА НА ДОНЧИЧ

Момчетата от колежите, които говорят за Лука, нямат представа какво може той. Невъзможно е някой друг да направи това, което той стори в Евролигата. Тук не става въпрос за пристрастия. Няма начин тези, които говорят против него, да направят това, което той направи. Играл съм в колеж и в Евролигата. Това наистина е сериозен турнир, а конкуренцията е убийствена. Той не е играеше в малък отбор, в който да получава всички топки. Той игра в силен отбор и се научи да бъде негов лидер”, коментира Шарунас Ясикевичус.

Мисля, че Лука може да се превърне във велик играч. Това, което го отличава от останалите, е начинът, по който чете играта. Той вижда неща, които дори ветеран може да не научи и види. Лука може да бъде сравняван с Дражен Петрович. Те принадлежат на различни епохи, но имат някои сходни качества. Ще бъде интересно как Дончич ще продължи кариерата си в САЩ”, допълва още треньорът на Жалгирис.