Рилски спортист достигна до лимита от петима чужденци в състава си за новия сезон. Самоковци се похвалиха с привличането на последните си две нови попълнения. Това са американците Джейлън Дженкинс и Артър Едуардс. 

Джейлън Дженкинс е роден в Йонкърс, щата Ню Йорк на 2 септември 1994 г. Висок е 201 см. Може да играе на позициите 4 и 5. Той идва директно от университета “Джордж Мейсън”, където през 2016/2017 г. реализира средно по 12 точки, 6.1 борби и 1.9 асистенции в 34 мача. Преди това играе за университета "Кардинал Хейс" в продължение на три сезона. Дипломира се в специалност “Спортен мениджмънт”.

25-годишният Артър Едуардс е родом от Темпъл Хилс, щата Мериленд. Висок е 198 см. Играе на позиция 2. Завършва National Christian Academy, а след това продължава в университетите Ню Мексико и Алабама. Последните два сезона прекарва в Лигата за развитие към НБА с Мейн Ред Клаус и Кантън Чардж, за който записва средно по 6.2 точки, 3.1 борби и 0.9 асистенции в 41 мача.

Утре (24 август) в 18.00 ч. двамата ще присъстват на откритата тренировка на Рилски спортист, на която ще бъде представен отбора на Людмил Хаджисотиров за новия сезон. Заниманието ще се проведе в “Арена Самоков”.

Вижте в действие и Джейлън Дженкинс:

РИЛЕЦО ВЗЕ ЦЕНТЪР ОТ АФРИКА