Старши-треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов разкри защо отборът му започва по-рано лятната си подготовка. Шампионките и носителки на Купата на България проведоха първото си занимание преди два дни.

МОНТАНА 2003 С ТРИ НОВИ ЗА СТАРТА НА ПОДГОТОВКАТА

На 3 и 10 октомври се изправяме срещу най-сериозните противници в Адриатическата лига – Будучност и РМУ Бановичи. Трябва да сме готови дотогава. Запазихме на 90% състава от миналия сезон. Познаваме се с момичетата. Привлякохме две млади, изключително перспективни състезателки и опитната Олга Дубровина. Смятам, че тя и Виктория Стойчева ще бъдат най-добрата гардова двойка в Адриатическата лига. Искахме да задържим американката Сара Бут, но тя реши да продължи кариерата си в Австралия. Даниела Петева пък няма да се състезава по лични причини, но има вариант да се завърне по-късно, заяви треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов.

В началото на септември (б.а. на 7 и 8-ми ) Монтана 2003 ще изиграе две контроли с Цървена звезда. На 12 и 13 септември шампионките ще гостуват на гръцкия остров Лефкада за проверки с домакините от Ники, а на връщане ще премерят сили с ПАОК.

Целите са ясни – както в Адриатическа лига, така и в българското първенство. Надявам се да задържим нивото от миналата година. В Адриатическата лига преди две години бяхме четвърти, миналия сезон станахме трети. Сега, ако можем да качим едно ниво нагоре, ще бъде добре”, допълни наставникът на Монтана 2003.

Вижте още сами:

Източник и снимка: Chervenkarton.com