Александър Везенков и неговият Олимпиакос проведоха първата си официална тренировка. По-рано днес българинът и съотборниците му се събраха в Двореца на мира и дружбата в Пирея, където представителите на медиите се запознаха с новостите около тима.

Радвам се, че започнахме официално, въпреки че ние сме доста активни физически през последните 4-5 дни. Очаквам една страхотна година с Олимпиакос. Вълнувам се, защото запазихме ключови играчи като Василис Спанулис и Йоргос Принтезис, а освен това добавихме бързи и атлетични такива като Янис Тима и Александър Везенков. Моята философия винаги е насочена към най-доброто от нещата, които можем да свършим. Дано успеем”, заяви треньорът на Олимпиакос Дейвид Блат по време на първата тренировка.

Започваме една година, изпълнена с доста надежди и амбиции. Донякъде ми напомня на 2011 г., но има доста нови неща и ще ни трябва време да свикнем. При нас дойдоха доста млади, талантливи играчи и трябва да се възползваме от това. Целта ни е да създадем отбор, който има печеливш дух, характер и воля. Ще направя всичко по силите си, за да помогна и аз с каквото мога”, коментира капитанът Василис Спанулис.

 

Сега ни чака доста работа, защото искаме да върнем отбора към формата, в която печелеше титли. Нашите цели са да превърнем Олимпиакос в първенец, да играем добър баскетбол и да караме хората да му се наслаждават. От първи впечатления, в младите играчи виждам желание да се докажат. Готови са да дадат 100% от себе си. Но ние сме една група, един екип и точно това трябва да докажем”, сподели Йоргос Принтезис.

Вижте сами: