Вицешампионът на България Балкан привлече първото си чуждестранно попълнение. През новия сезон в състава на ботевградчани ще бъде Брет Роузбъро, потвърди за BBALL.BG президентът на клуба Михаил Михайлов. Американецът е бакалавър по психология от университета Бонавентура.

Да, Брет ще играе при нас през новия сезон. Доволни сме от привличането му и се радваме, че бъде в нашия отбор”, каза Михаил Михайлов.

208-сантиметровият център носи екипа на чешкия Свитави през последните два сезона и половина. С него достига до полуфинал в местното първенство през 2016 и 2018 г. и до полуфинал за купата тази година.

През 2017/2018 27-годишният американец реализира средно по 8.9 точки, 5 борби и 1 асистенция в 30 мача на последния си тим. 2016/2017 стартира в уругвайския Монтевидео, където реализира средни показатели от 9 точки и 6.5 борби в 4 двубоя.

В кариерата си досега Брет Роузбъро защитава още цветовете на чешкия Простейов и финландския Форсан. Колежанската му кариера преминава през университета в Балтимор и университета “Бонавентура” в Ню Йорк.

Роден е на 10 август 1991 г. в Куикъртаун, щата Пенсилвания. висшето си образование поделя между университета в Балтимор и Бонавентура, като и на двете места играе по две години колежански баскетбол. Има по-голям брат (Робърт) и по-голяма сестра (Ашли).

Вижте го сами: