Вицешампионът в женското първенство Берое привлече в редиците си опитна българска баскетболистка. В тима на Таня Гатева през новия сезон ще бъде и Радослава Бъчварова.

182-сантиметровото крило се завръща в състава от Стара Загора, чийто екип носи за последно през 2015/2016. Тогава тя реализира средно по 13.2 точки, 4.1 борби и 2.8 асистенции в 26 мача.

В кариерата си досега Радослава Бъчварова преминава още през тимовете като Хасково 2012 и Левски у нас, както през румънския Клуж, унгарския Академия Будапеща, турския Одрин, френските Кале, Арас и Сен Аманд, както и през немския Бамберг и сръбския Ушче.

Към състава на Берое се присъединиха още Христина Тютюнджиева, както и чуждестранните попълнения Ана Турчинович-Почек и американките Бриана Люис и Саня Чонг.

Междувременно стана ясно още, че в треньорския щаб на Берое влиза Катя Кордова, която ще е сериозно ангажирана и в детско-юношеската школа.

През новия сезон старозагорки ще защитават честта на България в престижния турнир Еврокъп. Там съперници на “зелено-белите“ ще бъдат шведският Умеа, турският Боташ и отбор, преминал през квалификациите на Евролигата. Първата среща на българките ще бъде на 24 октомври. Освен това, за трета поредна година Берое започва със сериозни амбиции и в Адриатическата лига, където през 2017 г. завърши със сребърните медали.

БЕРОЕ СЕ ПОДСИЛИ С ТРИ ЧУЖДЕСТРАННИ ПОПЪЛНЕНИЯ (ВИДЕО)