Женският Берое се похвали с привличането на три чуждестранни баскетболистки. Подготовката на тима, воден от Таня Гатева, ще стартира на 3 септември, като на първото занимание ще присъства черногорската националка Ана Турчинович-Почек.

Тя е на 24 години. Висока е 190 см и играе на позиция център. През миналия сезон бе в Валенсия и регистрира средни показатели от 11.2 точки и 7.5 борби. Ана Турчинович-Почек има опит и в първенствата на Кипър, Израел, Чехия и Франция, а през 2016 г. има кратък престой в българския шампионат с отбора на Хасково и се отличава средно с по 24 точки в трите си мача. Година по-рано достига до драфта на женската НБА. От 14-годишна Ана Почек е неизменна част от националните гарнитури на родината си.

На 5 септември към тренировките на Берое ще се присъединят и 24-годишните американки Бриана Люис и Саня Чонг. Двете доскоро бяха съотборнички в отбора на Далас Уингс в WNBA и сега отново ще играят заедно в редиците на старозагорския тим. Бриана Люис е център. Висока е 196 см и завършва колежа Канзас Стейт, докато 173-сантиметровата Саня Чонг е гард, възпитаничка на колежа Кънектикът. С това селекцията в клуба приключи и съставът за новия сезон е напълно окомплектован.

Вижте ги сами: