Станимир Маринов се присъедини към новия си отбор в Румъния - Клуж. Тази вечер в зала “Поливалентна” българинът направи първа тренировка със селекцията на Михай Силвашан.

В отбора има някои имена от миналата година, но и някои нови като Александър Рашич, Андрей Калниченко и Станимир Маринов. Привличането на последния наистина бе добър ход за нас. Той е национал на България и най-добрият играч в местния шампионат през миналия сезон, а освен това е шампион. Трябва обаче да бъдем търпеливи. Имаме доста работа около физическата форма и баскетбола. Ще направим всичко възможно това да стане възможно най-бързо”, заяви Михай Силвашан.

Добрите си думи за българския гард не спести и крилото Влад Молдовану.

Със Станимир нещата ще бъдат още по-добри. От това, което съм чувал от негови колеги, той е добър не само като играч, но и като човек. Мисля, че ще се получи нещо наистина успешно. Смятам, че ние и Орадея сме фаворити, но тепърва ще видим колко бързо ще се получи сработката”, допълни Влад Молдовану.

В следващите няколко дни тимът на Станимир Маринов ще се готви в Клуж, а след това ще продължи тренировките в Сърбия, където ще изиграе и три контроли. Едната от проверките ще бъде срещу Партизан на 1 септември в Белград.