В разгара на лятото баскетболните емоции не стихват. Почиталите на 3х3 ще получат ново предизвикателство в полите на Рила. Празненствата по случай празника на Самоков тази година ще имат и специален привкус, свързан с играта. 

В събота (18 aвгуст) на централния площад в Самоков ще има 3х3 турнир за Купата на града. Той се организира от Община Самоков, БК Рилски спортист и Самел 90. Състезанията ще се проведат във всички възрастови групи - момчета и момичета до 12, до 15 и до 18 години, а кулминацията на празника ще бъде турнира при мъжете над 18. Очаква се участие освен на местни баскетболисти, така и на вече наложили се имена на 3х3 сцената от страната.

За целта ще бъде използвана и официалната 3х3 настилка, предоставена от БФБаскетбол. Състезанията в детските групи ще започнат от 10.00 ч. сутринта, записването ще се извършва на място от 9.00 ч. Турнирите за 15- и 18-годишни ще започнат съответно в 12.00 ч. И 14.00 ч., а отворената група над 18 години ще стартира в 16.00 ч. Записването за участие ще се извършва на място до половин час преди началото на отделните надпревари, а отбори могат да се регистрират и чрез онлайн платформата - play.fiba3x3.com

Наградите за най-добрите са осигурени от Община Самоков, Самел 90 и БК Рилски спортист, като се очакват много изненади и страхотно настроение. За музикалната атмосфера ще се грижи DJ Altais. Целият уикенд ще е посветен на тържествата по случай Деня на града и организаторите канят всички на празника.