Александър Везенков е вече в Атина. Българският национал бе посрещнат на летището от гръцки медии, които с усмивка отбелязаха, че 206-сантиметровото крило вече е облечен с тениска на Олимпиакос. 

От днес започва новото предизвикателство за нашето момче в Гърция. След два дни стартират медицинските тестове на “червено-белите”, а на 21 август ще се състои и първата им официална тренировка. 

 

Щастлив съм за това ново начало в кариерата ми. Пристигам на познато място и е време за работа”, призна в типично свой стил Везенков. 

Готов съм физически и психически. Искам да печелим титли, а те идват с цената на добра подготовка и упорита работа. Надявам се всички да са здрави и да ни очаква хубава година”, пожела си българинът, който пристигна в южната ни съседка след прекарани малко повече от 10 дни у нас след завръщането си от САЩ, където се готви по индивидуална програма. 

Радвам се, че ще имам възможност да черпя опит от Йоргос Принтезис. Той е един от най-добрите на позиция “4” в Европа. Очаквам с нетърпение да работя и рамо до рамо с Василис Спанулис и Костас Папаниколау”, сподели още Везенков, и допълни: “Знам, че имам чудесна възможност да направя стъпка нагоре. И съм готов за нея. Трябва всички в отбора да работим здраво и с постоянство, и стъпка по стъпка да вървим напред заедно.