В Испания и в САЩ не изпускат от поглед европейското първенство за кадети до 16 г., Дивизия Б в Сараево. Сред причините за това са капитанът на представителния ни тим Емил Стоилов, който е част от школата на Естудиантес, и неговият съотборник в тима ни Константин Костадинов, който се развива в Реал Мадрид.

 

От Естудиантес държат феновете си информирани за показаното на европейското от юношата на ЦСКА Емил Стоилов, който се отправи към страната на Дон Кихот, тореадорите и фламенкото през миналата есен. В последния мач на кадетите центърът реализира 15 точки и овладя 6 борби, но нашите загубиха от Исландия с 69:79.

 

Изявите на Емил Стоилов и тези на съотборника му Константин Костадинов на шампионата в Босна представляват интерес и за един от анализаторите на ESPN, който следи младите таланти, Майк Шмиц. Той за кратко бе в Сараево, а следващите дни ще прекара в Нови Сад за заключителната фаза на европейското в Дивизия А.

По-късно днес от 19.45 ч. Емил Стоилов, Константин Костадинов и България ще излязат срещу Унгария в последния си мач от група Ц на първенството в босненската столица.