Какво се случи: Националният отбор на България за кадети до 16 г. допусна втора загуба на европейското, Дивизия Б в Сараево. Отборът на Христо Ценов претърпя поражение от Исландия с 69:79 в мач от група Ц на турнира. Нашите имат в актива си и 2 победи.

Най-добри: Константин Костадинов се представи силно за България и навъртя 30 точки, като бе автор на всичките 7 тройки на тима ни. Крилото от школата на Реал Мадрид допълни сметката си с 5 борби, 3 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра. Капитанът Емил Стоилов го последва с 15 и 6 борби.

Марино Палмасон бе най-резултатен за Исландия с 21 точки.

Повратна точка: Първите 20 минути на двубоя бяха напълно равностойни, като на голямата почивка на таблото бе изписано - 33:33. През третия период исландците се възползваха от успешната си стрелба и дръпнаха с 9 точки за 53:44. Чрез Константин Костадинов и Емил Стоилов “лъвчетата” намалиха до 58:60, но до края съперникът не изпусна водачеството.

Какво предстои: Утре (14 август) от 19.45 ч. кадетите ще излязат срещу последния в този поток Унгария, който е с баланс от 0/4.

СТАТИСТИКА ОТ ИСЛАНДИЯ 16 – БЪЛГАРИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя между България и Исландия: