Душко Вуйошевич няма да води националния тим на Босна и Херцеговина поне в предстоящия квалификационен прозорец на ФИБА за Световното първенство в Китай догодина. Наставникът на българския съперник във втория етап от пресявките ще претърпи бъбречна трансплантация, съобщават местните медии.

От 30 юли насам 59-годишният специалист преминава финални изследвания в Истанбул, от чийто резултати ще зависи и дали наложителната операция ще се състои скоро.

В предстоящите два двубоя България приема Франция на 13 септември в „Арена Ботевград“, а три дни по-късно гостува на Русия. На 30 ноември пък нашите имат домакинство именно на Босна и Херцеговина, а неясните резултати от прегледите и интервенцията почти сигурно няма да позволят на бившия треньор на Партизан да пристигне в България с тима.

„Очаквам от играчите ми пълна мобилизация и отдаденост. Надявам се с действията си да демонстрират патриотизъм и ангажимент към националния тим. Вярвам, че хората, които ще застанат начело сега, ще вземат възможно най-правилните решения в интерес на отбора, които да съответстват на правилни убеждения и отговорност“, заяви черногорският специалист.