В НБА и в Европа, оказва се, има начин да работят заедно за развитието на световния баскетбол. Как може да се случи това, показаха от Торонто Раптърс и испанската федерация, след като постигнаха договорка около ситуацията със селекционера на “Ла Фурия” Серджо Скариоло.

57-годишният специалист ще продължи да води Испания по време на следващите игрови прозорци от световните квалификации през септември, ноември и февруари 2019 г. От ръководството на Раптърс са дали разрешение на италианеца, след като той стана асистент на новия треньор Ник Нърс.

Роденият в Бреша Серджо Скариоло за първи път в кариерата си ще бъде част от НБА, а освен това ще работи и на Стария континент, където през последните години е пример за колегите си с добри резултати. Именно той е виновникът за успехите на Испания на национално ниво през последното десетилетие.

Треньор №1 на Испания за 2000 г. има на сметката си общо 6 медала от различни континентални първенства, включително европейските титли от Полша 2009, Литва 2011 и Франция 2015, сребро от Олимпиадата в Лондон през 2012 г. и бронзовите отличия от Олимпийските игри в Рио през 2016 г. и на последното европейско във Франция отпреди година.